Català | Castellano
Professional restauració: PRODUCTES
V Jornada Científica de la Tonyina Vermella de la Mediterrània
(20/11/2012)

L'Ametlla de Mar celebrarà del dimarts 2 al diumenge 6 de Maig la Setmana Gastronòmica de la Tonyina Vermella 2012, dedicada a professionals els dos primers dies, i després per a tot el públic, amb ponències, demostracions, degustacions, audiovisuals, visites i un dia dedicat a Japó, ha informat l'organització en un comunicat.

Ho organitza el Grup Balfegó, instal·lat en la localitat tarragonina i que es dedica a la captura, alimentació, estudi i comercialització de tonyina vermella amb criteris sostenibles. El programa professional del 2 i 3 de maig inclou una demostració de ronqueo de la tonyina --especejament tradicional en viu--, encara que es basarà en conferències a càrrec de Carles Gaig (Can Gaig), Oriol Castro (ElBulli Foundation) i Núria May (Fundació Alícia), entre uns altres.

Ja per a tot el públic, el 4 i 5 de maig, hi haurà ponències de restauradors de l'Ametlla de Mar --en els locals de les quals s'oferiran menús amb tonyina--, una exposició en l'antiga llotja de peix i una jornada sobre Japó el dia 5: consistirà en un ronqueo, un taller de maki, un de cuina tradicional nipona, un altre de ikebana, una cerimònia del te, degustació de sushi i sashimi, i una xerrada amb el cònsol a Barcelona, Hidehiro Tsubaki.

El cap de setmana es podran visitar dos vaixells de pesca de tonyina vermella i es disputaràel Tuna Race, una prova de 5.500 metres en aigües obertes amb sortida des del mar, i amb l'oportunitat de fer escalfament entre tonyines.

*Drets d’imatge i autoria:
Gamba de la costa es guarda tots els drets de les imatges d'aquesta web. Prohibit l'ús i/o divulgació d'elles sense el consentiment pertinent.
Portal web desenvolupat en el marc d'una iniciativa comunitaria d'ajut a la pesca amb el suport de
Generalitat de catalunya Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural Unió Europea EU/UE FEP Gobierno de España, Ministerio de Medio ambiente y medio rural y marino
Ajuda | Mapa web | Avís legal GAMBA DE LA COSTA S.L. | Oficina i despatx: Moll de pescadors s/n, 08039, Barcelona
Tel: 93 221 16 57 | Fax: 901 707 891 | E-mail: info@gambadelacosta.com